Valborg

Hejj,
Idag så skulle jag åkte med en som jag skulle vara med så nu blir det mys med familjen i stället! Hahah DP åkte till åtre i dag för att åka skidor och jag tyckte det var kul. Det är typ sommar snön borde vara borta men men . Ioförsig jag ska inte säga något. Jag åkte pulka i mitten av juli. Eller Juni var det. Asså jag vill värkligen hitta på något med någon men nu blir det familjmys.

Asså jagf skulle radera min andra blogg och råkade ta bort denna. Men i allafall är den tebax nu. Men men allt lösersig nog.

Vi var på lida med klassen i dag. Eller vi gick dit. Tråkigt. Sen tog vi bussen hem. Jag och Linda R Hade skit kul. Det klev på några stekare på bussen. Bara att de var typ i 30 års åldern och ur form. Så man kan säga WBstekare.

Jag har oxå hittat en jätte fin blogg. Junst nu är hon veckans blogg här på blogg.se men den var jätte fiin!

Jag längtar tebax till korea. Det är ba så. Jag vill dit jag åste dig!!!!!!

Men nu ska jag gå och ha jätte kul det är ju i allfall valborg!!!



Denna bjuder jag på: XD

XoXoSouk


orkar inte

orkarintemerorkarintemerorkarintemer

XoXoSouk


känslosamt!

hejj,
Såg nyss spårlöst och det ver en adopterad tjej som sökte sina rötter i sydkorea seoukl. Det var väldigt känslosamt för mig jag storbölade 10000 år . Det var lixom blandade känslor och mycket blandat jag vet inte varf. Jag hoppas att jag kan få snacka med denna Sofia för att det skulle vara givande. De flösta adopterade jag känner vill inte söka sona rötter. som jag känner en snubba han säger typ att han är nöjd. Men jag vill, jag måste jag är dersperat efter att få veta vad jag fått av dem och vad jag har från min uppvääxt. oki inte desperat men jag är nyfiken. Men det kan ju finnas en risk attt min mamma är fattig och inte fins i vår värld´längre men förhopppningsvis är det inte så! Jag vill hitta dem min biologiska familj och efter detta vet jag att det är möjligt och inte bara en fantasi. Jag vill åka dit med min kompis Carita som kom tillsverige ett år efter mig. men ja hon kanske inte vill. Men jag vet att det är svårt. Ska se om jag kanbo med John eller Pinar. Man kan alltid hoppas.


Puss och kram

XoXoSouk

Hejsan,

hejj,
Denna vecka har varit kaos för mig. Att ställa om från att ha lamnat korea tillbx till skolan osv. Ja ni ksk tycker at jag ver bara i korea 2 veckor men det var mer en be 2 veckor för mig. Det kändes som om jag var i en annan värld. Jagvile stanna där men ja det gick ju inte:/ JAg vet att det oxå e konstigt Jag har typ inte bloggat på 10000 år. Konstigt jag vet men så e det . Jag behöver en paus. Jag e alltid tröttt och så nu har jag blivit förkyld igen jag menar detta e inte bra!!!!




XoXoSouk

Borta bra men hemma...."bäst?"

hej,
Hemma i sverige nu. Jag kom hem i gar efter att ha flugit i typ 1100000 år. Lite  ovanmt att skriva med ÅÄÖ Men det löser sig. Ni far vara vana vid att jag ksk skriver lite mycko nu den senaste tiden. Assa man tror inte att 2 veckor med anorlunda spelar så stor roll men man vangersig snabbt!

Igar fick vi komma hem till våra kussar och grannar)våra kusiner e våra grannar) och ata påsk middag. Idag har vi gäster av  vanner. Hahah ingen vila inte. Från i gar menar jag . Jga sov inghet. Måste sstalla tillbax dygnet. Korea är 7 timmar före!


Puss och  kram Glad påsk<3

XoXoSouk

Nu ar jag har,

hejj,
Nu ska jag blogga. Eller jag orka inte tankte ba sammanfatta lite.Innan jag kom till Kora kande jag mig lite annorlunda i sverige. Men jag fattar att jag ar mer svensk en vad jag trodde. Assa nar jag kom hit kande jag att har smalter jag in, Men efter bara 10 minuter fattade jag att jagi ntge gjorde det. Jag Fattatde absolut inte nagot av vad de sa och hur de va. Jag fattade att de sag ut som jag pa utsidan men va inte som mig pa insidan!!! Det var svat jag forstod forst inte var jag hhorde hemma, jag kunde se mig sjalv i alla manniskor men inte helt. Nu ar det lite enorlunda. Ja nu ar det mer som om jag fattar vad de tanker. Alsolut inte helt men lite i allfall. Jag onskar att jag kunde sopraket gud vad mycket lattare det skulle li men jag marker oxa att jag glommer lite svenska. Att bara hora ett frammande sprak for mig och dessutom snacka Eng som ar ett helt frammande sprak for dem det ar svart.

Men har ar manniskor jag traffat undeer denna resa som jag kanner att det ar vart att se och vara anorlunda nar man traffar manniskor som dem. John som ska hjalpa mig med min koreanska(han ar svensk men har koreanska foreldrar) Han tipsade om Koreanska skolan och lite sa. Sen har vi Turkiskan Pinar som bott i sverige hela sitt libv typ men nu pluggar opch bor i korea. Sen Kannadensarna som var i rummet intill. En givmild familj glad och luckliga (de hamtadee en son) Och alla andra underbara manniskor i korea.

Nar  resan borgade tankte jag SHIT, var familj i enm liten lagenhet i 2 veckoor! Men deeet var varit 2 underbara vekckor . Vi har alla vara motgangar i bland men absolut skit lite brak. Det som har varit jobbigt ar att dela en toa. Men det funkar oxa!

Dsaagen i dag tje den var bra. Men pppa gast blloggar om den sen. Puss och kram<3(Det ska bli skont att komma hem)

XoXoSouk

Mamma bloggar,

8 april 2009
Dagen idag blev riktigt lång. Vi startade från guesthouset kl 10 för att åka till Koreas Skansen. Vi hade resrutten klar för oss och skulle bara köpa tunnelbanebiljetter. Damen i tunnelbanan tyckte dock att guideboken gav en onödigt krånglig resväg och insisterade på att vi skulle åka till en annan station. Sagt och gjort, vi accepterade damens förslag och åkte till den station (Jamshil) hon föreslagit. Problemet var bara det att det inte gick att hitta någon buss mot Korean Folk Village därifrån. Efter att ha fått hjälp av flera villiga personer insåg vi så småningom att om vi ville till Korean folk village inom rimlig tid så fick det bli med taxi. En och en halv timme senare var vi där, hungriga och mycket varma. Det har varit en bit över de 20 idag, taxin hade ingen luftkonditionering och köerna på motorvägar och tillfartsleder tycks lika oavsett tid på dygnet, dvs oändliga.
Men fram kom vi, betalade våra inträden och började med nudelsoppa till lunch. Sedan flanerade vi genom området i lugn och ro. Det var ett välbehövligt miljöombyte från storstaden till en tyst, lantlig ro. Vi hörde tom fågelsång. Vid tre-tiden såg vi en kort föreställning med traditionella trummor som barnen uppskattade mycket.
Vi åkte därifrån vid halv femtiden, med taxi till Suwon och därifrån tunnelbanan in mot stan. Nästa mål för dagen var stadsdelen Nakseongdae, där vi stämt träff med Anders, Ok-kyong och deras flickor. Tillsammans gick vi till en restaurang och åt middag. Det var verkligen roligt att träffa dem igen och se deras mycket söta döttrar som vi inte träffat förut. Efter middagen tog vi bussen hem till dem och drack te. Vid 23-tiden var vi tillbaka i vårt lilla boende. Trötta och nöjda med dagen.

Pappa bloggar,

7 April
Idag hade vi bestämt att möta våren på riktigt.
Och i Seoul gör man det med promenad och/eller picknick på Yeoido, den ö i Han-floden där bl.a. parlamentet och flertal stora parker huserar.
Kombinationen av närhet till beslutsfattarna samt stora ytor att samlas på har traditionellt gjort Yeoido till platsen för stora demonstrationer och kravaller. Numera går det ofta lugnt tillväga och idag syntes inga demonstrationer. Likafullt satt minst ett hundratal kravallpoliser i sömnig beredskap i sina bussar i kvarteren runt parlamentsbyggnaderna - man vet ju aldrig... Men i övrigt dominerade idag vår-flanörerna.
Första "måltiden" ute idag blev en lyxig glassportion av märket Häagen-Dazs. De fem glasstrutarna kostade bra mycket mer än vad en mättande standardmåltid sista veckan kostat oss. Men skall nu vårens ankomst firas så skall den.
Idag gick knappast att behålla jackorna på. Härligt ljummet i luften - säkert närmare 20 grader när solen stod som högst, och så gott som vindstilla. Seoul-borna var ute i tusental och bara njöt av vädret.
Och pricken över i (och huvudmålet för de flestas promenader) var givetvis de berömda raderna av körsbärsträd, som nu på väg mot full blomning skapade en skir rosa inramning av parker och promenadstråk. Möjligen var vi ännu någon dag för tidigt ute, men prakten var ändå hänförande.

Kontrasten blev stor mot trängseln nere i tunnelbanan in mot stadskärnan igen. Men tacknämligt svalt kändes ändå därnere och det var väl första dagen vi faktiskt frivilligt drog oss in mot skuggorna när solen börjat gassa väl hårt mot våra nordiska blekansikten.
Efter en Bulgogi-lunch i utkanten av Namdaemuns marknadskvarter gick vi skiljda vägar. Rebecka, Lovisa och Maja för shopping i Namdaemun/Myongdong, medan Mats och Hugo gav sig iväg ner mot Yongsan och de gigantiska elektronikmarknaderna där.
Hugo inledde dock med att slå till på en tennis racket modell Babolat/Nadal. Pris c:a 1300kr, ca hälften mot hemma.

Elektronikmarknaderna hade vi hört talas om men det var ändå svårt att tro det innan vi såg det med egna ögon: Ett antal kvarter med varuhus stora som Ikea - enbart fyllda med elektronikprylar. En våning bara datorer, en våning bara mobiltelefoner, en med kameror i ändlösa rader, en med bara nätverkstillbehör, en med bara verktyg osv osv. Och sedan likadant i nästa varuhus. Och även de lite ruffigare kvarteren bakom uppdelade på liknande sätt. En gata med bara lampbutiker, en med bara verktyg, en med bara kökselektronik... Med andra ord ett veritabelt eldorado för vilken prylgalning som helst.
Många timmar senare var vi åter tillsammans på vårt Guesthouse igen, och visade våra inköp för varandra.
Kvällen avslutades med Pizza (!) som omväxling, från en hämtbutik i kvarteren nedanför.

Dagens märkligaste händelse var ändå mötet med Ok-kyong.
Anders K var en kursare till Rebecka och Mats för 20 år sedan. Anders träffade Ok-kyong i Korea, gifte sig senare och de har bott i såväl Stockholm som London, men det var många år sedan vi senast hade kontakt. Så visar det sig att de nu bor i Seoul, bara några t-banestationer från vårt Guesthouse. Men att vi bland stadens över 10 miljoner invånare, skulle stöta ihop just här på "vår" station, och just idag... Sannolikheten måste vara i det närmaste obefintlig. Dags att börja köpa trisslotter...?

Lite bilder,

hejj,
Har kommer lite bilder. Inte alla men nagra som ni far se innan jag kommer ham med rasten<3
      

Nu har ni fatt ett smakprov<3

XoXoSouk

Mamma Gast bloggar<3

6 april
Idag har vi hållit oss på "vår" sida om floden, i Kangnamområdet. Först åkte vi till ett stort buddisttempel, Bongeunsa. En underbar oas mitt i storstadens hets och larm. Det ursprungliga templet stod färdigt 794, men har byggts om och till många gånger sedan dess. Det är dock ett aktivt tempel dit många kommer för att offra och be. Lovisa konstaterade att flera av de offrande / bedjande bar kors runt halsen. Det är inte ovanligt i Korea att man blandar de olika stora religionerna kristendom, buddism och shamanism, lite beroende på vad i livet det är som sker. Vi gick in och satte oss i templet en liten stund. Där fanns människor i olika åldrar och uppenbarligen i olika livssituationer. Det var lugnt och fridfullt att sitta ner på en av de tjocka kuddar som man själv tog fram och bort. Det var mycket vackert i trädgården, överallt blommar magnolian på stora träd och dessutom står körsbärsträden i full blom. Vi gick runt en stund och letade sedan efter någonstans att äta lunch. Man kan ju inte ha samma tur alla dagar... idag var inte en höjdardag vad gäller maten. Vårt lunchställe var som vanligt en liten familjerestaurang men idag räckte det inte ens att menyn hade färgbilder, det blev inte riktigt som vi hade tänkt oss. Den rara damen som hade restaurangen såg barnens dilemma och försökte med än det ena än det andra och som tur var så smakade drickyoghurten hon bjöd på till efterrätt riktigt bra. Nåväl, man blir mätt på ris också..
Efter lunchen gick vi tvärs över gatan för att besöka det akvarium vi hört mycket om. Det var verkligen fint. Alla museer och utställningar vi varit på har varit mycket välgjorda och detta var inget undantag. Det tog oss större delen av eftermiddagen att gå runt. En av upplevelserna var de pussande fiskarna som man kunde sticka ner handen till. Vi hade innan hört talas om Dr Fish Cafe, ett kafe där man efter beställning tar av skor och strumpor, sätter ner fötterna i en barnpool och får dem behandlade av små fiskar som äter upp torr hud från fötterna. Vi visste dock inte att vi skulle få prova på det på akvariet. Det kittlade lite men gjorde inte ont och Hugos torra fingerband fick en liten behandling. Barnen är helt ense om att det skulle vara toppen med ett sådant fiskstim hemma. Foräldrarna vet inte riktigt vad de ska säga... Annat som fanns att titta på var fiskar och vattendjur från hela världen. Alla djur hade inte de ytor de skulle ha på en svensk djurpark, något som Lovisa tyckte var lite jobbigt. Vi släntrade genom det stora shoppingcentrat på väg tillbaka men stannade och åt middag på vägen. Mats stannade kvar när vi andra åkte till guesthouset och passade på att få en egen stund i en stor bokhandel för att botanisera bland koreansk litteratur. Det blev en skön och lugn kväll med lite spel och amerikanska TV-program.

Mamma gast bloggar<3

5 april
Idag sov vi länge! Det går lite efter varannandagsprincipen med orken. Vi kom ut på stan strax efter lunch med turistbyrån som dagens första och kanske också ända riktigt planerade mål. Nu börjar det vara riktigt varmt och skönt, jackorna var med som säkerhet men användes nästan inte. Vi åkte tunnelbana med två byten. Att åka tunnelbana i Seoul är både enkelt och billigt. Man betalar en grundavgift och sedan ett tillägg beroende på vart man ska. Vi betalar ungefär 30 kr för en enkel resa hela familjen. Flera linjer är cirkellinjer, så det gäller att veta åt vilket håll man ska för att inte få åka runt hela stan för att komma till en närliggande station. Man kan roa sig med olika saker under resorna. Lovisa och Hugo hade som sport de första dagarna att räkna killar med långt hår. De slutade när de kom upp i ca 70. Hugo behöver inte alls känna sig ensam, så där rök föräldrarnas hopp om att han ska inse att det vore bättre med kort.... Maja har fortfarande fullt upp med att le mot alla som kommenterar henne. Nu har vi förstått att en av anledningarna är en liten engelsk flicka som blivit mycket populär i engelska Talang. Hon påminner lite om Maja, men är ingen avbild och går att se på Youtube när hon sjunger Over the rainbow. Hon blev så populär i Korea att hon varit här på besök. Vi har föreslagit Maja att hon kan ställa i sig i ett gathörn och sjunga men hon har inte nappat :)! Väl framme på turistbyrån hittade vi den guidebok vi letat efter i flera bokhandlar. Den var gratis här och därför inte till salu. På vägen därifrån fastnade vi återigen i en fantastisk bokhandel. Det finns några riktigt stora och välsorterade. Vi gick därifrån med ett antal engelska böcker som barnen valt till sig själva. Lunch åt vi återigen på ett fantastiskt litet ställe för att sedan vandra genom Insadong (antikkvarteren) och sluta med att ta en taxi hem. Ikväll ska vi försöka komma till ro lite tidigare för nu börjar vi räkna dagarna tills vår resa är slut och det gäller att hinna så mycket som möjligt de återstående dagarna,och det är inte lite som står på listan...

P.S. Först när vi kommit hem till vårt Guesthouse och slog på TV:n i kvällningen nådde oss nyheten att Nordkorea skjutit upp en långdistansraket redan vid lunchtid idag.
Detta var definitivt ingenting som märktes i Seouls hektiska storstadspuls. Allt rullade på som vanligt och åtm. vi märkte intet av några uppjagade diskussioner i ämnet. Kanske är Seoul-borna luttrade, eller så förs samtalen på sätt som vi utlänningar inte blir varse.
Under gårdagens besök i Panmunjom hade vi sällskap av TV4:s utsända reporter, och via Internet kunde vi idag se repris av hans inslag i gårdagens 19-nyheter. Först där noterade vi också hur allvarligt de svenska militärerna ser på säkerhetssituationen, men det är alltså ingenting vi märker något som helst av i övrigt.

Pappa gastbloggar<3

4 april
Väckarklockan ringde idag redan vid 0700, tidigare än någon dag hittills. Men så var vi också tvungna passa en tid vid Hotel Capital på andra sidan Han-floden. Därifrån skulle vi nämligen med buss transporteras upp till nordkoreanska gränsbyn Panmunjom. Vi hade fått en inbjudan från svenska NNSC-delegationen (Neutral Nations Supervisory Commision) att vara med på den traditionella trädplanterardagen 4 april, tillsammans med ett hundratal andra svenskar i förskingringen.
Snart var vi, fördelade på 3 bussar, på väg norrut genom storstaden. Spännande nog att nalkas den nordkoreanska gränsen, men kanske lite extra nervöst med tanke på den förhöjda spänningen pga nordkoreansk hot om missiltest och grannländernas reaktioner på det.
För att spä på spänningen ytterligare, satt Rebecka och Maja i en buss och Hugo Lovisa och Mats i en annan, när vi upptäckte att Rebecka hade alla 5 passen i sin väska. Inte helt lyckat när vid gränskontrollen mot DMZ, den demilitariserade zonen, en biffig US-löjtnant med lika biffiga vapen i hölstren stiger ombord och kräver visitation av samtligas pass ! Men vi kunde andas ut, löjtnanten försäkrade att ingen skulle passera förrän alla bussar samlats.
Maja som inte hade åldern inne fick tillsammans med Rebecka (och övriga småbarn med förälder) slussas direkt till den svenska campen, medan vi andra fortatte allt längre in genom taggtrådspassager, stridsvagnshinder och min-korridorer tills bussen slutligen stannade framför Freedom House och de förhandlingsbaracker som står placerade mitt på gränsen. Som en dagisklass leddes vi sedan på två led av auktoritära amerikanska officerare som guidade oss runt och till sist in i T2 - en blå barack med plats för resp. sidans förhandlare. Vi fick till och med ta några kliv genom rummet och i praktiken stå några minuter på nordkoreanskt territorium vilket kändes mycket märkligt. I synnerhet som de nordkoreanska vakterna samtidigt stod med kikare och observerade alltihop från sin byggnad bara några tiotal meter därifrån.
Ett litet felsteg vid fel sida om ett bord, och smack så smällde klackarna till på en av de hjälm- och solglasögonförsedda sydkoreanska militäpoliserna. En stålfast arm sträcktes ut och markerade att hit! men inte längre - men utan en min i ansiktet eller ett ljud över läpparna. (Det var övertygande nog ändå, jag lovar...)
Snart satt vi i bussen igen och fördes till en observationsplattform från vilken vi i hyfsat klart vårväder såg ett par mil in i Nordkorea. Inga människor i sikte, blott den ödsliga propagandabyn med sin 160m höga flaggstång och sannolikt världens största flagga i toppen.
Ännu en stund senare var vi återförenade med de övriga på svensk-campen, för en magnifik lunch med allt vad ett svenskt smörgåsbord kan erbjuda. Vi älskar koreansk mat, och blev kanske därför lite paffa av hur välkommet det var, efter bara knappt en vecka, med kaviar, ost, knäckebröd, sill, potatis och allt sånt som lyst med sin frånvaro i detta land.
Efter lunchen vidtog själva trädplanteringen under överinseende av representanter för såväl svenska som Schweiziska NNSC-delegationerna. Svenske ambassadören förklarade vikten av såväl svenskarnas observerande närvaro som symbolvärdet av nyplanterade träd i en region med brist på skog men desto rikare på konflikter "...hellre uppstickande trädskott än uppstickande missiler..."
Barnen hann under dagen få nya, svenska, vänner och det utväxlades telefonnummer och epostadresser för vidare kontakter såväl under vår Korea-vistelse som senare hemma i Sverige.
Vi kunde mycket tacksamma ta farväl av GM Christer Lidström och de övriga svenska NNSC-officerarna vilka hjälpt till att förse oss med ännu en spännande dag i detta fantastiska land.
Sen eftermiddag var vi tillbaka i Seoul, utan andra tillbud än att bussen krockade lätt med en illa parkerad bil bara något tiotal meter från hotellet.
En promenad genom Itaewons gator med div. krimskramsförsäljare, tunnelbana till södra stadsdelarna igen och smarrig Samgyeopsal-måltid på lokal sylta, sedan var krafterna slut denna lördagkväll.
Imorron tar vi sovmorgon - inget fast planerat.

Hello,

hejj,
Nu ska jag blogga. HAHA eller tja, jag orkar inte e fett trott.

Igar var jag pa Lotte World. Det var kul. Hahhah det var ett spel man skulle typ skjute pa snubbar och red pa en hast. Det var en Hast som typ rorde sig. HAhah det var fett coolt!!!! Den var man typ 40 pers som skjot pa en tor skarm. det var som BIO! Det var kul jag fatta inget eftersom instruktionerna var pa koreanska men jag gjorde som allaandra. Forsta angen jag gjorde det van jag! Omg de  varf fett pinsamt. Jag VAN men det var en bild pa mig, som de tagit i borgan . HAHAHa jag sag ut som ett russin. Fett kul. Men det tar pa krafterna sa jagvar trott och orkde int ebloghga i gar.

Idag Traffade jag min fostermamma. det var kannslossamt. Jag typ grinade hela tiden. jhon var jatte gullig och allt. Hon hade haft 90 fosterbarn pa 15 ar. Man hon kom i hjag mig i alla fall. Hon sa Hela tiden att Jag var det barn som Log och skrattade mycket och aldrig brakade. Men hon hade oxa kopt en present tillmig. Det var en Nike troja. Gulligt va!? Jag blev fett rord och grinade lite till. HAHAHAH sen gick vi till barnhemmet. Det ar bara bebisar dar. De var sa hjalplosa och sma. Detvar ett stalle for nyfodda och ett far lite aldre. Jkag fick i nte ga in till det nuyfodd a utan till de som var 2-4 manader. De var jatte sota. Jag fick halla en och jag onskar jag kunde fatt beholladen. Han var jatte sot jagville ba ha han, Men sen borgade jag nestan grata for jag jtankte pa attdet var lamnade dar. Men de kommer till en god och snall familj. Det ar jag saker pa.!!!!

Senare poa kvallen akte vi till Chopping stalle. Jag kopte 2 par skor. Skkit snygga och 5 nagelck!!! Puss och KramM<3

 

XoXoSouk

Idag,

hejj,
Haha idag har det varit som i gar typ. Nja fast vi varpa Folklivsmuseet. Det var ett musee om hur de levde. Sen var vi pa marknad. Och sa. Det var masssa skolklasser som tyckte Mjaja var Vacker, De skulle ta kort pa henne och jag skulle typ fatta vad des sa pa sin daliga eng. HaHAHA sen vil;le den Fina pojken som skulle ta kortet att jag oxa skulle vara med. Assa ja ba nej tack. Men alla behandlade Maja som en kandios. De tycker hon ser ut som en docka. De kom till pappa oxa. De tyckte typ det var Coolt att de snackade koreanska med han. AHHAHA fett kul.

Pa marknaden sa var det en gubbe i ett stand som typ kunde eng. Jag alskar  sadanna manniskor. Sen borgade han snacka med pappa. Det visadesig att han tyckte bra om oss sa vi fick gavor. Assa jag alskar alla dessa manniskor som ar sa gulliga!!!!

Imorgon sak vi till Lotte World. Det ar typ ett stort varuhus, nej inte tp det ar ett stort hus men ett tiwolli i ! JATTE KULA! typ storre en Liseberg. Men jag skriver de i morgon!

XoXoSouk

God morgon,

hejj,
Nu ska vi dra ut i gen. Klockan ar 9am alltsa typ 2 am ihos er. Idag ska vi till folklivsmuseet och en stor marknad.
 PUSS<3

XoXoSouk